BALLEN 2.0

2018. Een ode aan de man.

We vinden dat het weer tijd is om de man op een voetstuk te zetten. De klassieke rolverdeling verdwijnt doordat vrouwen denken dat ze alles zelf moeten kunnen, en de man hierdoor minder nodig is. Met als gevolg: de onzekere man.Wij vinden dat hedendaagse mannen aan complexe verwachtingen moeten voldoen. Door alle sterke onafhankelijke vrouwen om je heen voel je je als man misschien wel achtergesteld. Als #metoo aan de orde van de dag is dan ga je vanzelf op je tenen lopen. De kloof tussen mannen en vrouwen lijkt steeds groter te worden. Wij willen onze excuses aanbieden voor de doorgeslagen moderne vrouw.

Wij, De Gestampte Meisjes kunnen maar niet genoeg krijgen van BALLEN. Na de Delft Fringe prijs te hebben gewonnen met deze voorstelling en tot de halve finale van Cameretten te raken, gaan De Gestampte Meisjes voor het eerst avondvullend! Nog meer BALLEN dus.


Uit in Almere over BALLEN 2.0: * * * * , Ik ben aangenaam verrast door deze meiden. De voorstelling is humoristisch en op zijn tijd behoorlijk schaamteloos. Ik ga ze zeker volgen en ben nu al nieuwsgierig naar de voorstelling ‘F*ke it’ in september.

Credits:
Makers: Ymke van Hoof, Thenera van der Pluijm, Esmée van Liere
Regie: Kasper Scholten
Vormgeving, decor: Kim van der zijde
Lichtontwerp: Nick Bek
Foto’s: Salih Kilic