BALLEN

2017. Lieve mannen,
Jullie hebben het niet makkelijk gehad de afgelopen tijd. De vrouw wordt steeds mannelijker. Het valt niet mee om daar goed mee om te gaan. De vertrouwde rolverdeling verdwijnt doordat vrouwen denken dat ze alles zelf moeten kunnen, en de man hierdoor minder nodig is.
Maar mannen, wij, De Gestampte Meisjes, hebben jullie wél nodig. Wij vinden dat het tijd is om mannen weer op het voetstuk te zetten dat jullie verdienen. Dus mannen, deze is voor jullie.

In deze voorstelling van De Gestampte Meisjes staan mannen centraal. De meisjes willen de mannen bedanken. Esmée wilt de mannen van nu bedanken. Want door hen voelt Esmée zich een echte vrouw en blijft ze haar best doen om er zo goed mogelijk uit te zien. En Ymke wilt de mannen bedanken voor de liefde. Want zonder de mannen, had ze de liefde nooit op deze manier gevoeld. Thenera is er niet over uit. Er zijn toch ook mannen die we niet willen bedanken?


Theaterkrant over BALLEN. ” * * * * , Ballen is de derde voorstelling van het trio Ymke van Hoof, Esmée van Liera en Thenera van der Pluijm. Als De Gestampte Meisjes maken ze snelle, komische voorstellingen, vaak heel persoonlijk en de schaamte voorbij. Confronterend en ongegeneerd nemen ze in kleine voorstellingen grote maatschappelijke thema’s onder de loep.”

Credits
Makers: Ymke van Hoof, Thenera van der Pluijm, Esmée van Liere
Regie: Marjan Barlage
Vormgeving/ kostuums: Kim van der Zijde
Foto’s: Jaap Reedijk
Trailer: Thomas van Kalmthout

Trailer BALLEN