Bio

Wij zijn Esmée, Ymke en Thenera A.K.A. De Gestampte Meisjes. Fysiek Cabarettrio met snelle voorstellingen met een schaamteloos rauw randje. We maken voorstellingen met dans, zang en harde beats opgevolgd door kwetsbare verhalen en altijd een onverwachte twist.

Na alle drie een kunstopleiding te hebben gevolgd, hebben we elkaar leren kennen bij theatergroep DOX te Utrecht. Daarna was het tijd om zelf de touwtjes in handen te nemen. We wilde onze eigen stijl creëren, kleuren buiten de lijntjes en maken zonder grenzen.

Zo is in 2015 de eerste voorstelling SCHAAM STREKEN ontstaan die met succes is ontvangen door het publiek, en de theaterwereld: Amsterdam Fringe Bronze Award, At Zimmic Gezelschapsprijs en halve finale Leids Cabaret Festival 2017.

De tweede voorstelling BALLEN werd ook een succes bij het publiek. Hiermee wonnen we de Publieksprijs op het Delft Fringe Festival 2017, 4****Sterren in de Theaterkrant en behaalden we de halve finale van Cameretten.

Wij konden maar niet genoeg krijgen van ballen dus hebben onze eerste avondvullende voorstelling gemaakt: BALLEN 2.0, nog meer BALLEN dus. Hiermee touren wij in seizoen 2018/2019 en seizoen 2019/2020 door Nederland en België.

Eind 2018 mochten wij de kerstvoorstelling van Theater Walhalla maken: F*KE IT. Na 15 uitverkochte kerstshows hebben wij met deze magic show gespeeld door het hele land.

Nu we bijna aan het einde zijn van onze nieuwe makers regeling van het Fonds van de Podium Kunsten, met als eindresultaat onze nieuwste avondvullende voorstelling LEXT NEVEL. Deze voorstelling gaat over de drang die we hebben en de druk die we voelen om te presteren. Lees HIER meer over de show. LEXT NEVEL is nu te zien in de theaters! Bekijk HIER onze speellijst!


Esmée, in 1992 geboren in Kruiningen (zeeland). In 2014 studeerde ik af aan de dansacademie Fontys in Tilburg. Daar liep ik stage bij theatergroep DOX in Utrecht. Sindsdien heb ik verschillende projecten (naast De Gestampte Meisjes) gedaan zowel als danseres als choreografe. Waaronder de voorstelling FAIR bij ID theatre compagny, WATCHING c’est ne pas deux (poppenspel) en choreografeerde ik de eind voorstelling van de musical opleiding in Zwolle. Verder geef ik ook elke week dansles aan kinderen en volwassenen.

Ymke, in 1992 geboren in Zoetermeer (zuid-holland). In 2013 studeerde ik af aan Dutch Academy of Performing Arts richting Drama. Daarna speelde ik bij theatergroep DOX in Utrecht onder andere in ‘I have a dream’. Ook heb ik workshops gegeven en verschillende voorstellingen gespeeld bij theatergroep Drang in Den Haag. De voorstelling ‘Broos’ is nog steeds te zien door Nederland. Verder speel ik als freelancer in verschillende projecten.

Thenera, geboren 1991 in Rotterdam (zuid-holland). In 2012 studeerde ik af aan Dutch Acedemy of Performing Arts richting Drama. Daar liep ik stage bij theatergroep DOX en na mijn afstuderen speelde ik daar full-time, In onder andere ‘Nachtparade’. Verder volgde ik clownerie en mime workshops. Ik heb de Kemna Jaargang gedaan en ik trainde bij Act to Act en de GASTEN in Amsterdam. Ook speel ik soms als freelancer in projecten en werk ik in de daklozen opvang.